alkonyat-twilight
alkonyat-twilight
Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Itt megnézheted!:)
 
Szereplők
 
Könyvismetetők
 
Extrák
 
Szórakozás
 
Vámpír szótár

Vámpír Szótár:

Anarchista: Az öregek által megvetett, fiatal vámpír. A legtöbb zöldfülűt automatikusan anarchistának titulálják, a huszadik század termékének tartják.

Meddők: A város azon részei, amelyeken életnek semmi nyoma, teljesen elhagyatottak. Pl: temetők, elhagyott épületek és parkok.
 

Változás: Az a pillanat, amikor egy halandóból vámpír lesz; a halandó metamorfózis során vámpírrá alakul át.

Nod Könyve: Nod könyve a vámpírok históriáját írja le, egészen Káin születésétől napjainkig. A klánok harcait, a történelmüket. Nod könyve sohasem jelent meg teljes egészében, csak részletek ismertek különböző nyelveken.

Bestia: A vámpírban lakozó szörnyeteg, amely bizonyos esetekben felülkerekedik, a vámpíron. Ekkor a vámpír elveszti teljes emberi mivoltát, és szörnyeteggé válik.

Vér: A vámpír öröksége. Ez teszi a vámpírt vámpírrá, tulajdonképpen ez az, ami a vámpír testében csörgedezik, és ez az, amivel új vámpírokat képes teremteni.

Vértestvérek: Az összefüggés vámpírok közt ugyanabban a klánban és családfában. A rendszer tulajdonképpen ugyanaz, mint a halandóknál.

Vérkötés: A legfontosabb kötelék, ami két vámpír között létezhet. Ha egy vámpír teremt egy másikat, megitatja vérével. Ez egy misztikus hatalmat biztosít számára gyermeke fölött.


Fészek: Vámpírok csoportja, akik egy vezető körül gyűltek össze. A fészek idővel akár klánná is válhat.

Kóborló: Ezzel a névvel az olyan vámpírokat illetik, akik nem tartoznak egyik klánba sem. A klán nélküliség nem ritka eset a vértestvérek közt.

Kamarilla: A vámpírok titkos szervezete, mely globálisan felöleli hét klánt. Tulajdonképpen a vámpírok államszervezete.

Kölyök: A tapasztalatlan vagy meggondolatlan vámpírok gúnyneve, de általában minden fiatalt így emlegetnek.

Klán: Hasonló gondolkodású, felfogású vámpírok gyülekezete.

Tartomány: Egy hely, amit általában egy nagyhatalmú vámpír birtokol, legtöbbször egy Herceg. A Hercegek fennhatósága ritkán terjed túl egy városon.

Öreg: A vámpírt, aki háromszáz éves, vagy annál idősebb, öregnek nevezik. Az öregek magukat tartják a legerősebbnek, és általában a saját háborúikkal vannak elfoglalva.

Elysium: Elysiumnak nevezik azokat a helyeket, ahol az öregek találkoznak és tanácskoznak. Ezek általában magas kultúrával rendelkező helyek, például operák, színházak.

Születés: Egy halandó vámpírrá változtatása. A vámpír minden vérétől megfosztja áldozatát, majd visszajuttat bele egy kis mennyiségű vámpírvért.

Generci: Az évszázadok száma egy vámpír születése és Káin között.

Gehanna: A Harmadik Ciklus vége, az Armageddon eljövetele, amikor az özönvizek felébrednek és elnyelnek minden vámpírt. Tulajdonképpen a világvége a vámpírok számára.

Ghoul: A Ghoul egy szolga, aki rendszeresen issza gazdája, a vámpír vérét. Ezzel ugyan bizonyos természetfölötti képességekre tesz szert, de mégsem válik vámpírrá. Általában a gazdájuk ügyeit intézik nappal, amikor az alszik.

Menedék: Az a hely, ahol a vámpír a nappali órákat tölti.

Éhség: A vámpírnak, akár az embernek vagy bármely állatnak, táplálkoznia kell. A vámpíroknál ez kissé intenzívebben jelentkezik. Ők nem csak testi szükségleteiket elégítik ki, hanem evés közben gyönyört élnek át. Egyfajta belső késztetés.

Inconnu (ártatlan): A vámpírok azon csoportja, akik visszavonultan élnek, és kivonták magukat minden halandókkal, vagy éppen vámpírokkal való összetűzésből, kapcsolatból. Felfogásuk szerint nem keveredtek bele a Jyhad-ba (lásd később).

Jyhad: Egy titkos háború, amely néhány harmadik generációs vámpír között folyik, akik még ma is élnek. Ezek fiatalabb vámpírokat használnak fel harcaikhoz, ők maguk mindig háttérben maradnak. De a Jyhad szó használatos bármilyen összetűzésre vámpírok között.

Csók: A vér kiszívása egy halandóból.

Farkas (vérfarkas): A vámpírok halandó ellenfeleinek megnevezése, ezek a lények vérfarkasok (lycanok).

Élet: A vér szívásának mesterkélten szépített kifejezése, sok vértestvér használja ezt, csupán finomkodásból.

Ember: A vámpírban megmaradt emberi szellem, ami állandóan harcban áll a bestiával.

Maszkarádé: A Maszkarádé eredete még a nagy háborúk végére nyúlik vissza. A Kamarilla csak így élte túl az évszázadokat. A Maszkarádé tulajdonképpen rejtőzködés, a halandók előtt. A lényege az, hogy senki sem tudhatja meg, hogy léteznek vámpírok. (Maga a név még az Inkvizíció idejéből származik.)

Herceg: Egy nagyhatalmú vámpír, aki legtöbbször egy város felett uralkodik. A Hercegeknek általában van saját Fészkük. A női vámpírt is Hercegnek hívják.

Gaztevő: Olyan vámpír, aki kizárólag fajtársai vérét szívja.

Szabbat: Az egyik legkülönösebb vámpír szekta, amelynek székhelye Észak Amerikában van. Kegyetlenek és brutálisak. Legtöbbjük más vámpírok vérén él.

Szekta: Az elsődleges csoportok összefoglaló neve. Szekta például a Kamarilla, a Szabbat, a Függetlenek, vagy az Inconnu.

Szülő: Egy másik vámpír teremtője. Itt is, csakúgy, mint a Hercegnél, női és férfi formája is ugyanaz.

Amaranth: Egy másik vértestvér vérének szívása.

Ankilla: Olyan vámpír, aki túl fiatal ahhoz, hogy öregnek nevezzék, ahhoz viszont túl öreg, hogy az új nemzedékekbe tartozzon.

Antediluvian: A legöregebb vámpírok egyike, a Harmadik Generáció tagja. A Jyhad hadurai.

Arkon: Nagyerejű vámpírok, akik közvetlenül egy Herceget szolgálnak és városról városra vándorolnak. Az Arkonok feladata a megfutamodott, egy városból elmenekült vámpírok elfogása vagy épp elpusztítása. Tulajdonképpen fejvadászok.

Autarkis: Olyan vámpír, aki nem kíván a Vértestvérek társadalmába tartozni és nem ismeri el egy tartományban a Herceg fennhatóságát.

Káinita: Egy vámpír (l. Vértestvér).

Kanaille: A halandók azon csoportja, ahonnan egy bizonyos vámpír legszívesebben szedi áldozatait. Például van olyan, aki csak a felső tízezer körében vadászik.

Kauchemar: Olyan vámpír, aki áldozataival álmukban végez, megakadályozva ezzel felébredésüket.

Kunkttor: Olyan vámpír, aki táplálkozás közben túl kevés vért szív ki áldozatából egyszerre, ezért az nem hal meg azonnal. A vér lassan távozik az áldozat testéből, ezért iszonyúan szenved.

Zárt kör: Lásd: Fészek.

Vérrokon: Egy tag, ugyanabból a családfából (A kifejezéssel kizárólag fiatalabb vámpírokat illetnek).

Söpredék: Olyan vámpír, aki kizárólag az utcán alvó hajléktalanok közül szedi áldozatait és általában nem rendelkezik állandó menedékkel.
 
Chat
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Szavazz
Szerinted?
Ki a legszebb lány?

Bella
Alice
Rosalie
Esme
Jessica
Jane(volturi)
Victoria
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Hányan voltatok itt:)
Indulás: 2011-03-05
 

Gyere és csatlakozz a -Karstjäger- magyar airsoft csapatába!    *****    Szoba gyerekkel kiadó film meg tekinthetõ gportálon klikk ide!    *****    Simonyi ingatlan Debrecen Eladó luxus lakások, házak, telkek, üzletek, lakóparki ingatlanok. Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Ajándékozz Horoszkópot! Lepd meg szeretteidet egy Személyre szóló asztrológiai elemzéssel és 1 éves elõrejelzéssel.    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie, ehhez adok én,sok segítséget. Fordulj hozzám bizalommal!    *****    Az asztrológia sok segítséget ad az élet minden területén, de képzett, tapasztalt asztrológus kell hozzá, keress meg!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,konzultáció.Tájékoztatás az oldalon! látogass,meg!!!    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Bérkalkulátor    *****    Infrashape Horizontal fitness stúdió Debrecen    *****    Infrashape Horizontal fitness stúdió Debrecen    *****    too young and innocent | an aegyo queen | twice | neo culture technology    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA! Regisztrálj oldalamra és én segítelek elsajátítani az asztrológia tudományát!    *****    Tanuld nálam az asztrológiát teljesen ingyen, vagy kérj részletes asztrológiai elemzést „BECSÜLET KASSZÁS” alapon!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! kattints ide!!!    *****    Bûbájos Boszorkák - Charmed - Hírek - Extrák - Érdekességek - Charmed - Bûbájos boszorkák - Sok - sok infó - Charmed -    *****    Pénzkeresés az Interneten! Csak is kipróbáld, tesztelt módszerekkel, melyek tényleg fizetnek!    *****    Légy te is Farmasi tanácsadó! Kötetlen munka, befektetés nékül, minõségi termékek, jó kereseti lehetõség!    *****    Sztárok/Bulvár: Tudj meg friss pletykákat, híreket. Katt!